”Hänga runt i centrum” del1

Facebook
Twitter
Email
RSS

Innan onsdagens konsert fick Fritidsgårdens soffor ut och rulla för första gången.  Herem, Farid, Diyar, Goran visade mig och Cattis  några platser runt torget. Var är det bra att sitta? Var saknas sittplatser och hur använder vi dem? Med hjälp av Fritidsgårdens rullande skinnsoffor provade vi oss runt.

  1. Platsen som mötesplats. Sofforna måste stå så att man ser varandra. Det finns idag två befintliga träsoffor. Det saknas ett par soffor säger killarna. Man vill kunna se varandra och sitta i en cirkel mot varandra.
  2. Skuggbänken. Viktigt att även kunna hitta skugga under träden varma dagar.
  3. Plats för att betrakta och ha koll. En plats många brukar sitta på är på ett räcke i kanten av torget. Ett räcke man inte kan eller får sitta på, säger killarna. Här behövs soffor. Vi rullar dit och sätter oss på rad. Det är en bra plats. Här blir man en betraktare över vad som händer på torget. Man ser allt.
  4. På hörnet, nedanför anslagstavlan på Fritidsgårdens fasad parkeras en soffa. Här är också en bra sittplats

Vill du vara med? Var kan man hänga idag, var vill man hänga imorgon? Vi kan ut och prova centrumplatser fler gånger i sommar.

/Malin