Vi är råvaror som kokas ihop

Facebook
Twitter
Email
RSS

När vi gick från nomadsamhälle, till att kultivera och domesticera växter förändrades våra samhällen. Städer bildas när människan bosätter sig och börjar odla säd. Jag träffar Eden som bakar bröd. Eden berättar att när hon kom till Sverige från Eritrea mötte hon det värmländska skrädmjölet och ett nästan bortglömt hantverk – att baka nävgröt. I Eritrea är det vardagsmat. Eden har kunskapen som många värmlänningar glömt bort. Det blir ett möte både genom historien och kulturen. Vi börjar prata om konst, brödbak och mat. Matminnen och matberättelser. Vi börjar planera för ”Mjöl+salt+vatten= Bröd från hela världen. Med samma råvaror bakar människor oavsett kultur och bakgrund. I början ger vi projektet arbetsnamnet ”Recept”- en samling ingredienser som blir något tillsammans. Vi är råvaror som kokas ihop. /Malin