Research, bakugnar och provbak inför “Bakperformance”

Facebook
Twitter
Email
RSS

Det har nu varit dagar av förberedelser inför kvällens evenemang på Kronoparken “Mjöl+salt+vatten=Bröd från hela världen” där fem olika kvinnor med bakgrund från olika delar av världen skall mötas och baka bröd utifrån samma basingredienser. Det är ett samarbete mellan mig och Eden Mengisteab.

 

Jag,  Geni och Hakim träffar Majid uppe vid odlingslotterna. Han visar sina odlingar och berättar om sin bakugn som hans fru brukar baka på.

 

Eden och jag  tittar in hos restaurang Naswat och får se hur de bakar i sin ugn.

 

Sewa tar mig med till sina föräldrar Golab och Kaders odlingslott. De har byggt flera olika ugnar och spisar. Golab berättar ”Jag tänker ut ideerna och hur allt skall vara och han bygger” Hon har fullt av ideer.

 

Hos Eden provbakas det i köket. Här möts olika nationaliteter och traditioner. Eden har gjort ett par olika mjölblandningar. Mjölet är  ekologiskt odlat i Värmland.  Jag förbereder etiketter till våra mjölpåsar.

(foto: Eden Mengisteab)

 

Vi vill också kunna laga mat till brödet. Odlingslotterna vid Mjölnartorpet och Coop skall bidra. Närodlat från Odlingslotterna och “wastefood” från Coop. Butikschefen Marie plockar ihop en låda till oss och Majid och Hamid kommer med grönsaker till kvällen.

 

/Malin