Bakugnar och papperslera. Allas Trädgård har workshop.

Facebook
Twitter
Email
RSS

Igår hade vi workshop i KrpKulturs nya lokal på Frödingshöjd 4.

Det fanns tre olika “arbetsstationer” att välja mellan.

Ett bord för insamling av växter vi vill odla  med trädgårdsböcker att inspireras av. Ett annat bord för att planera trädgårdens delar och design och det tredje bordet för att bygga modeller och skissa på hur en bakugn skulle kunna se ut. Materialet vi arbetade med var en mongolisk papier marche, sk papperslera som består av rivet tidningspapper, potatismjöl och krita. Det rullade även ett bildspel med inspirationsbilder från olika odlingar, trädgårdar, material att använda och inspireras av.

Lite nya ideer kom in. Sixten  vill bygga boplatser för fladdermöss, och  vill gärna odla hallon, smultron och plommon. Hanna vill som dagbarnvårdare gärna ha en mötesplats dit hon kan komma med förskolebarnen och möta andra förskolor.  Platsen får gärna även vara handikappsanpassad.  En annan tanke från Hanna var att ” Trädgårdens tanke och det som skall genomsyra projektet bör vara att man plockar det man vill men för varje sorts gröda man plockar till sig av ska man plantera en egen gröda som tack och för att bidra”.  Kerstin vill få in permakultur och är även en fd biodlare. Kanske vi i framtiden producerar “Allas honung” lokalt från Kronoparken. Aminas man bygger växthus och är väldigt duktig på jord och vilka växter som trivs på olika jordar.

Medan vi arbetade fick vi besök av både SVT och NWT.

Vi fick även besök av stadsarkitekten Henrik och Hyresgästföreningen.

Tisdag den 13 mars ses vi igen och fortsätter samla ideer och människor till en möjlig mötesplats med bakugn och odlingar på Kronoparken. Fler intresserade behövs för att detta skall bli verklighet! Alla är välkomna !

/Malin

 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/kronoparken-vill-ha-tradgard-for-alla