Sommarkollo Andra dagen. Smoothie av Kronoparkens bär

Facebook
Twitter
Email
RSS

Gårdagens skörd av körsbär, bärhäggmispel och svarta vinbär kompletteras med lite svartkål som vi skördar av från Kulturhusets gård. Vi tecknar, studerar och smakar på svartkål och grönkål från Krpkulturs egna odlingar. Är det någon skillnad i smak? Hur kan man använda dem i matlagning? Hur beskriver man dem i teckningen? ”Svartkålen är bucklig, grönkålen mer krullig eller som volanger på en kjol”
Leah hittar ett svartkålsblad med hål i. Det blir en saga om prinsessan Migra och hennes myror som samlar in mat till henne.

När vi druckit vår smoothie går vi på promenad till en ny skog och där hittar vi:

BLÅBÄR!

och några små torra hallon. Sen hittar vi vattentornet och klättrar högst upp för att spana ut över hela Karlstad med omnejd.

Recept: körsbär, svarta vinbär, bärhäggmispel och lite svartkål mixat med kokosmjölk, vatten, lite vaniljsocker och pyttelite vanligt socker.

/Malin och Eden